Jolly Joker (Black Mecs)

2013.12.22 20:59

Jolly Joker

(Black Mecs)

A legjobb lapokat osztotta le, három paklival játszanak, így teljességgel kizárt, hogy ennyi ember közt valaki jobb lapokat kapott volna. Ennek az esélye elenyésző, alig egy a millióhoz. Győztesen elvigyorodott, látta a többiek próbálkozását, hogy tökéletes póker arcot öltsenek magukra, de relít róluk, hogy képtelenek rá. Patakokban gyöngyödzik az izzadtság az arcukon, szemüket jobbra-balra forgatják, hogy olvassanak a másik tekintetéből, de szinte tükörképük tekint vissza rájuk, izzadva és görcsösen.

Szivarfüst tölti be a teret, a whisky szaga már beleivódott az ember bőrébe.

Nagy a tét. (Mások számára)

-De én csupán az életemmel játszok.

Az asztalnál ülő, kövér, izzadó visszataszító férfi viszont nem veszíthetett. Tétnek tették minden pénzüket, ami milliárdokat tett ki, jahtjaikat, a családi kúriát, már a gyerekeik és feleségük volt a tét. Emellett elenyészőnek számított a több százezer forintos olasz bőrzakó, vagy az valódi selyemből szőtt drága ing, de még a francia cipő sem jöhetett számításba ilyen tétek mellett.

-Nekik van veszteni valójuk- Kéjesen elvigyorodott.

-Nekem semmim sincs. –Nem gördült izzadtságcsepp a drága zakóra, nem babrált idegességében a csuklóján függő szintén százezer forintokat kitevő svájci órával sem, hisz ezek miatt felesleges volt idegeskednie, nem a sajátjai voltak, ahogy a nem épp olcsó kubai szivar sem, amit épp eregetett. Hanem, azé a szerencsétlené akit néhány órája vert ájulásig az utcán, hogy ruháiba és pénzes mivoltába bújhasson.

-Ha rájönnek, hogy semmi pénzem, csupán valótlan téteket tettem meg, egyszerűen megöletnek, hisz nem lenne ínyűkre valaki olyan játszadozása velük, aki imént szabadult az utcáról, ha viszont nyerek..enyém minden, a fél világ lábaim előtt hever majd.

-Kibaszott velem a sors. Cserébe én is kibasztam vele. –Még egyszer megvillantotta fogait, ördögi vigyorával, majd kiterítette lapjait.

-Jolly Joker